MENU

Kinesiotaping

Hesteakademiet

Kursusindhold

Kurset henvender sig til allerede uddannede hestemassører eller hestemassører under uddannelse, samt andre behandlere til heste, der gerne vil op på et højere niveau og/eller have flere behandlingsmuligheder med i deres værktøjskasse.

Kontakt os for spørgsmål

Om Taping

I humanmedicinen har taping længe været en vigtig del af den etablerede behandling. Taping understøtter stort set hele spektret af fysisk terapi.

Taping anvendes med succes indenfor performance sport, såvel til mennesker som heste. Dokumentation og resultaterne af behandlingerne, viser tydeligt, at en speciel tape terapi for heste, udført af en uddannet behandler/uddannet terapeut, kan give de samme terapeutiske resultater, som i human medicinen.

Taping arbejder med forskellige teknikker på proprioceptive muskler, ledbånd og led. Det kan bruges til at øve indflydelse på muskeltonus, på leddenes bevægelighed, samt stabiliseringen. Hertil kommer, ved at tapen hæver vævet, forbedres blod- og lymfe cirkulation. Dette stimulerer de selvhelbredende mekanismer. Produkterne er fremstillet af ren bomuld med elastiske bånd der er fri for medicin. Du får fuld mobilitet af hesten. Elasticiteten i tapen er inspireret af egenskaberne i musklen.

Forskellige tapemetoder kan bruges til muskelspændinger, ledbånd- og sene-problemer, hævelser/ødemer, lymfeknuder, overbelastning, muskelspasmer, og som korrektion af et forkert og forbrugende bevægelsesmønstre. Uanset om hesten har været igennem en operation, er i genoptræning eller træningsterapi giver taping en række nye behandlingsmuligheder.

I de tre dage dette kursus varer, giver det dig en grundlæggende indføring I tapingsmetoder. Undervisningen består af 90% praktiske øvelser.

Kurset vil give dig et indblik i tapingsmetoder til:

  • Muskel-systemer, med eksempler på supraspinatus, semimembranosus, semitendinosus, Brachicephalicus,Biceps femoris, erector spinae, mavemuskler,
  • Sene- og ligamenttapinger med eksempler på akillessenen, bøje-og stræksener, nakkeligamentet, m.v.
  • -Fasciataping med eksempler på thoracolumbale fascia, Patellakorrektur, arvæv,
  • -Lymfetaping med eksempler på fælles dræning, ødemer, hæmatomer,
  • Tape-behandling med achilles sene problemer, hovproblemer, knæproblemer, fejlstillinger, ”saddelkramper”,
  • Smerter i lænderyggen
  • Svaj ryg
  • Ribbensproblemer
  • m.v